Een prachige Ibiza tuin

Keramische tegels
Een prachige Ibiza tuin

We kennen allemaal wel het heerlijk Ibiza gevoel. Het gevoel dat zich doet omschrijven als relaxt, mediterraan, hippie, bohemien, zorgeloos, en ga zo maar door. Zelfs als je er nog nooit bent geweest weet je precies welk gevoel er bedoeld wordt. Je komt al tot rust als je er aan denkt. Veel mensen kiezen er voor hun tuin een bepaalde sfeer of stijl mee te geven. We hebben al veel prachtige tuinen voorbij zien komen, gebaseerd op het Japanse, Landelijke of Mediterrane gevoel. Een tijdje geleden kregen we deze specifieke Ibiza stijl tuin toegestuurd. 

De basis
De basis van een Ibiza tuin is de vloer. Grote, stoere tegels, afgewisseld met houten vlonders komen in vrijwel elke Ibiza tuin terug. Hier is gekozen voor een keramische tegel van 90x90cm. De tegel is antraciet van kleur met een licht decor daarin verwerkt. Een bijzondere tegel die een mooie combinatie weet te vinden tussen strak en speels. De tegel is een 3cm dikke keramische tegel uit de Cera3Line Lux&Dutch serie: de Arezzo Dark Decor

Kleurgebruik
Dan de kleuren. Typisch aan Ibiza zijn de witte stenen muren. Het wit zorgt er in Mediterrane landen voor dat het zonlicht wordt weerkaatst en de warmte in huis en in de tuin niet te extreem wordt. Het wit komt in deze tuin niet alleen terug op de schuttingen, maar ook in de overkapping en in het meubilair.

De kleur van de tegels wordt ook doorgetrokken in de staanders van de overkapping, waardoor alles een geheel wordt. De juiste beplanting maakt het geheel af! Een prachtige olijf als eyecatcher midden in de tuin en geurende beplanting als Lavendel zijn de kers op deze Ibiza taart!